Skip to content

Vi är Imperial Caviar, Berlin.

Din partner för kaviar sedan 1997
Kaviarexperterna. I över 30 år!

Imperial Caviar är en av de största kaviarimportörerna i Tyskland. Det har vi inte bara att tacka för expertis från mer än 30 år av persisk kaviarproduktion, utan också på vår djupa koppling till produkten, vilket återspeglas i alla delar av företaget.

Vi betjänar privatkunder, grossister och storkök med förstklassig kaviar, det senare även över hela världen. Gäster från flygbolag, kryssningsfartyg samt stjärn- och topprestauranger njuta av sorter som Imperial Auslese, Beluga, Baerii och Ossetra från vårt hus varje dag.

Vi är stolta över våra kunders lojalitet och vill skämma bort var och en av dem med ren njutning!

För att välja ut de bästa produkterna för dig besöker våra persiska kaviarmästare vår produktionspartner regelbundet Kaluga Queen på plats. Kaluga Queen är nu världens största odlade kaviarproducent, som vi har störst förtroende för.


Knappast någon annan produkt förutom kaviar kräver sådan noggrann precision, omsorg och kompetens. Vi drivs av ständigt perfekta resultat och genomgående hög kvalitet för våra kunder.

Vår kaviar

Till skillnad från många andra återförsäljare börjar vår kvalitetskontroll med urvalet av fisken. En stör från Kaluga Queen kan endast användas för kaviarproduktion om den uppfyller våra höga krav. Det slutliga kaviarvalet är mycket speciellt, eftersom vi har förmånen att vara först med att välja våra produkter för återförsäljning bland över 70 ton kaviar. Det råder ingen tvekan om att endast det bästa av det bästa väljs ut av våra kaviarmästare.
Förutom kvaliteten på fiskäggen, deras mognad, utseende, storlek och färg som avgörande kriterier för produktionen av Imperial Caviar, är det framför allt individuella kundönskemål som våra kaviarmästare använder för att göra sitt urval. Oavsett om kaviaren ska vara ljus, mörk, intensiv eller mild försöker vi alltid tillgodose individuella preferenser.

Vår produktion

Våra tillverkningsanläggningar i Kaluga Queen ligger söder om Shanghai, i Zhejiang-provinsen. Här förser Huangshan-bergen färskt kallt vatten till den konstgjorda Qiandao-sjön, habitatet för avelsstör.

Moderna, djurvänliga avelsförhållanden och korta transportvägar är bara några av de många unika försäljningsställen som Kaluga Queens produktion har. Inom mycket kort tid tas fisken från uppfödningstanken till produktion, där den färska löjromen förädlas till kaviar av högsta kvalitet enligt ett gammalt persiskt recept.

Framme vid vårt huvudkontor i Berlin gör vi det slutgiltiga urvalet och fyller löjromen i våra burkar för hand. Det är inte många återförsäljare i dag som har förmånen att dekantera från originalburkar till mindre behållare. Med mer än 25 års företagshistoria är vi bland de första återförsäljarna som fick göra detta.

Vi kontrollerar noggrant de olika typerna av våra färskimporterade varor för temperatur, utseende, lukt, konsistens och smak och klassificerar produkterna efter de finaste skillnaderna i smak och färgnyanser. På detta sätt skapar vi individuellt det föredragna valet för varje gourmet.

Utöver den största omsorgen är hållbarhet en viktig del av vårt arbete. Så här bearbetas all fisk på Kaluga Queen. Tredjepartsförädlingsföretag får till exempel läder från störarnas skinn och filéerna erbjuds som en delikatess. Var och en av våra burkar har sin egen kod och varje stör har sitt eget identifikationsnummer, med vilket djuret kan spåras.

100% kundservice

Inte nog med att kvaliteten på våra produkter kommer först, vi vill också verkligen leva efter mottot “Kunden är kung”. Vår kundtjänst börjar med maximal flexibilitet och slutar med snabbast möjliga leverans av din beställning.

100% transparens
Imperial Caviar tillämpar högsta grad av transparens: Våra leveranskedjor är spårbara ända ner till fisken, varorna når slutkonsumenten säkert och under största möjliga hygieniska förhållanden. Vi följer inte bara noggrant alla villkor som är relevanta för artskyddet, vi stödjer dem också intensivt, oavsett hur stora ansträngningarna är. Sist men inte minst, varje order når sin ägare redan nästa dag, inom Berlin till och med samma dag.