Skip to content

Kampot peppar från Hennes' finaste

Handplockad paprika från utvalda producenter i Kambodja

Kampotpeppar: en ädel skatt! Pepparn av växtarten Piper Nigrum har en globalt skyddad ursprungsbeteckning.

Dess odlingsområde är tydligt definierat – äkta kampotpeppar växer på plantager i provinsen med samma namn i södra Kambodja, vars jordmån och klimat erbjuder de bästa förutsättningarna för mognad av en toppprodukt. Kampot-pepparbuskens frukter erbjuder ett överväldigande potpurri av aromer tack vare sitt ursprung och i kombination med sina olika mognads- och färggrader. 

I vårt sortiment hittar du endast utvalda och högkvalitativa produkter från den aktuella skörden från vår partner Hennes’ Finest. För endast färskvaror utan långa lagringstider kan utveckla de karakteristiska aromerna och eteriska komponenterna i den dyrbara Kampot-pepparn.

Toppkvalitet från de lokala kooperativens pepparträdgårdar

Den enastående kvaliteten på Imperial Kampot-peppar är resultatet av ett handplockat urval i flera steg enligt de strängaste kriterierna: endast helt felfria korn kommer in i pepparpåsen. För våra särskilt aromintensiva produkter samarbetar vi endast med småbönder som planterar endast ett fåtal buskar på stort avstånd från varandra i pepparträdgårdar på de bästa ställena – i motsats till den tätt packade odlingen på stora plantager. Detta gör att växterna kan få ut det mesta av den näringsrika jorden. Bären torkar på sträckta nät under den kambodjanska solen, vilket säkerställer låg restfuktighet och förhindrar unken bismaker från att utvecklas. Inga verktyg används för torkning, och odlingen sker också med traditionella metoder, utan konstgödsel eller bekämpningsmedel.

Premiumkvalitet och fräschör garanterad

För vårt premiumutbud räcker bara perfekta bär med intensiv färg och önskad storlek. Kampotpeppar som finns på massmarknaden kan innehålla en viss andel så kallade “pinheads” och har dessutom ofta inte genomgått några sorteringsprocesser alls. Imperial Kampot Pepper är helt fri från dessa underlägsna, hämmade korn genom flera handvalssteg. Föroreningar och främmande föremål, liksom gråa eller mögliga bär eller korn som är för lätta utan grop har ingen chans att klara våra kambodjanska bönders strikta kvalitetskontroll. Ett rengörings- och värmebad i klart, sterilt vatten ser till att aromerna bevaras, färgerna stabiliseras och garanterar att inga bakterier eller bakterier fastnar.

Användning av Kampot Pepper i köket

När ska jag lägga till min paprika när jag lagar mat?

Hela spektrat av aromer och den speciella skärpan hos respektive Kampot-pepparsorter kommer till sin rätt när paprikan är nymald eller krossad och spritsad på en färdigrätt.

Vid användning under tillagningsprocessen är det lämpligt att låta de hela pepparkornen dra (till exempel i en tepåse). Detta garanterar att kryddighet och flyktiga aromer bara långsamt kommer ut genom Korns hårda skal. Kampotpeppar är en högkvalitativ produkt som är så speciell på grund av sina komplexa, fina och eleganta aromer. Om paprikan helt enkelt mals vid höga temperaturer och tillagas, avdunstar dess ömtåliga dofter och bara skärpan finns kvar – alldeles för bra för denna kryddläckerhet!

Vad är det bästa sättet att hacka min paprika?

För peppargourmeter är ögonblicket när man maler pepparkornen en speciell upplevelse: de fina eteriska oljorna rinner ut, avdunstar och lurar näsan. Förutsatt att kornen skärs rent! En bra kvarn skär paprikan istället för att krossa den. För ju slätare och mer precisa snittytorna är, desto bättre kan aromerna utvecklas och desto intensivare blir luktupplevelsen. En dåligt utformad pepparkvarn med andra klassens kvarnar, som de som är gjorda av plast, stål av dålig kvalitet eller keramik av dålig kvalitet, kommer att krossa kornen snarare än att skära av dem för rent. Dessutom täpps det ofta till och man måste hela tiden skaka kvarnen så att kornen rör sig uppåt istället för att själv effektivt förse kornen med bra mekanik. Vår svartpepparkvarn av ask med schweizisk precisionsslipning uppfyller alla dessa krav.

Hur ska jag förvara min Kampot-peppar?

Precis som alla andra kryddor ska även Kampotpeppar skyddas från värme, ljus och fukt, till exempel i skåpet, men aldrig nära spisen. Lufttät förpackning bidrar också till bästa möjliga bevarande av aromen.

Recept med Imperial Kampot Pepper

Gachas de desayuno refinadas con miel imperial de Manuka

Gachas de desayuno con miel de manuka imperial Tiempo de preparación: aproximadamente 10 minutos ¡Para el mejor comienzo del día! …

Овсяная каша на завтрак с императорским медом манука

Овсяная каша на завтрак с императорским медом манука Время приготовления: около 10 минут Для самого лучшего начала дня! Особенно утром …

Om Imperial Caviar

Kaviar är en värdefull gåva från naturen som vi behandlar så respektfullt och värdigt som möjligt varje dag. Du kan alltid förvänta dig den bästa kvaliteten från oss. Detta är det enda sättet vi kan göra var och en av våra kunder nöjda.

Tack vare vår erfarenhet från över 30 års persisk kaviarproduktion och vår passion för denna unika produkt är vi nu en av de största kaviarimportörerna i Tyskland. Vår motivation är ständigt perfekta resultat och genomgående hög kvalitet för våra kunder, allt från privatkonsumenter till stora flygbolag och stjärnrestauranger.

Expressleverans med Go!

Beställningar som görs mellan måndag och torsdag senast 14:00 kommer att vara hos dig följande dag, 

Vi finns här för dig!

Ring oss eller kom spontant förbi i Berlin Grunewald.

Dina fördelar när du köper kaviar

Med varje beställning drar du nytta av vårt kundlojalitetsprogram!

Imperial Caviar nyhetsbrev

Prenumerera på Imperial Caviars nyhetsbrev nu och registrera dig.

För dina nästa beställningar (varuvärde över 75€)  du får då vårt startkit med 16 blinis, utmärkt crème fraîche och pärlemorskedar gratis!